Historie

In 1926 werd in de stad Utrecht de Stichtsche Houthandel N.V. opgericht. Grondlegger was de toen 26-jarige Zaankanter Gerrit Sijbrand Pelt. De Stichtsche Houthandel, later Stiho B.V., was gevestigd in een kelder aan de Oudegracht in het hart van de Domstad.

Na de oorlog begint Stiho ‘opnieuw’, nu aan de Wittevrouwensingel in Utrecht. Door de aanhoudende groei verlaat het bedrijf de oude stad. Op de Lage Weide staat vanaf 1974 de grootste houthandel in de regio. In 1983 verhuist de bouwmaterialenhandel van Stiho naar industrieterrein Laagraven te Nieuwegein, waar De Stiho Groep thans is gehuisvest.

In 1991 wordt gestart met een afhaalconcept voor de professionele aannemer gericht op kleinschalige renovatie. Deze formule is nu bekend onder de naam Bouwmaat. De Stiho Groep is hierin zowel aandeelhouder als franchisenemer. In 2000 wordt de toonaangevende toeleverancier aan de interieurbouw Baars & Bloemhoff overgenomen. In de jaren daarna volgen enkele kleinere overnames en in 2006 de overname van Keur Bouwmatron, een sterke speler in de regio Haarlem.

Naast overnames richt De Stiho Groep zich actief op de start van nieuwe vestigingen. We richten ons daarbij volledig op professionele afnemers. Inmiddels telt De Stiho Groep 34 voorraadhoudende vestigingen in heel Nederland.

Dit alles zorgt voor verbreding en verdieping van de functie als toeleverancier van bouwend Nederland. De Stiho Groep is daarmee volledig gecommitteerd aan het bedienen van de professionele afnemer in nieuwbouw, renovatie, interieurbouw en afbouw.

Historisch overzicht

Bedrijfsnaam
Bedrijfsnaam